Робота мозку залежить не тільки від генетичних особливостей, інтелекту, віку. Робота мозку безпосередньо залежить від продуктів харчування, які ми вживаємо щодня. Існує безліч тренувань для роботи мозку, але не варто забувати про те, що харчування дає нам найнеобхідніше для активної роботи нашого мозку.

Портал "Знай.ua", зробив добірку продуктів по рейтингу, які позитивно впливають на нашу роботу мозку.

Читайте також: Кідман пояснила дивні оплески на "Оскарі"

Брюссельська капуста
На першому місці в рейтингу стоїть брюссельська капуста. Вона допомагає активно працювати мозку, покращує кровообіг і захищає нейрони мозку від їх руйнування. Брюссельська капуста не втрачає своїх властивостей, при різних методах її приготування.

Ягоди
Без ягід наш раціон стає виснаженим. Ягоди сприятливо позначаються не тільки на роботу мозку, але і на весь організм. Йтиметься про чорницю. Ця ягода покращує зір, а так само впливає на роботу мозку. У чорниці містяться речовини антоціани. Це пігментні речовини, які містяться в продуктах рослинного походження. Кислі ягоди приносять користь для роботи нашого мозку. Так само, антоціани містяться в малині. Тому не варто ігнорувати дані ягоди. Особливо, ягоди корисні і насичені своїми властивостями в сезон.
Темний шоколад
Позитивно впливає на роботу мозку, а так само покращує роботу мозку в аналітичному плані - шоколад. Шоколад є чудодійним продуктом, завдяки його вживання можна позбутися від стресу, депресії, поганого настрою.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Буряк
Вона містить високу кількість вітаміну групи B. Якщо існують проблеми з мисленням і пам'яттю буряк в сирому вигляді допоможе розвивати ці здібності.
Яйця
Домашні курячі яйця містять кислоти омега-3. Кислоти "Омега-3"-це жирні кислоти одного класу. Але потрібно бути обережними при їх надмірному вживанні при дієтах, так як вони впливають на підвищення ваги тіла. Яєчний жовток впливає на працездатність мозку. А в цілому домашні яйця дуже корисні для енергетична та розвитку пам'яті.

Даний рейтинг продуктів допоможе не тільки для поліпшення роботи мозку, але і так само позитивно вплинуть на загальний стан організму.

Раніше, портал "Знай.ua", розповів про те, що практично 75% літніх людей скаржаться на проблеми з пам'яттю. При цьому у жінок до менопаузи вона значно краще. А ось після клімаксу слабка стать в більшій мірі страждає від забудькуватості. Вчені встановили, що це відбувається тому, що знижується рівень гормону естрадіолу. Зменшення його концентрації пов'язано з більш низькою ефективністю навчання і здатністю згадувати раніше засвоєну інформацію.