Безвізовий режим для громадян України з Євросоюзом діятиме вже в червні 2017 року.

Про це повідомив посол ЄС Хьюг Мінгареллі, передає "УНІАН". Він зазначив, що на рішення не вплине проведення виборів у Франції.

"В принципі, рішення вже було прийнято в Брюсселі і зараз все виконується згідно з планом. Безвізовий режим повинен вступити в силу до кінця червня. Повинен", - наголосив дипломат.

Він запевнив, що по відношенню до українців діятимуть загальні правила при перетині кордону країн Шенгенської зони. Але якщо у прикордонного контролю виникатимуть певні сумніви, то вони можуть задати уточнюючі питання. Їх може зацікавити, чи мають вони достатньо коштів і чи можуть оплатить за проживання.

Якщо іноземці не зможуть відповісти на ці питання, то їм можуть відмовити у в'їзді в країни Шенгенської зони.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, у Верховній Раді спробують вплинути на прискорення скасування віз для громадян України.