Невідомі раніше відомості про голову Центру визволення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана оприлюднило видання "Четверта влада".

Судячи з документів з архівів Міністерства оборони, раніше Рубан носив прізвище Гарбузюк, і хоча він називає себе генералом або генерал-полковником, у його послужному списку вказані тільки звання лейтенант і старший лейтенант. З паперів незрозуміло, коли і за яких обставин він отримав генеральське звання.

Судячи з біографії, незадовго до розпаду СРСР, у 1990 році, чоловік вступив у лави членів КПРС, а вже за рік був звільнений у запас. Прізвище на Рубан Гарбузюк змінив у 1989 році, чому – невідомо. Журналісти припускали, що це може бути дівоче прізвище його дружини, але воно виявилося іншим.

Деякі нові факти про цю людину проливає на світло і його характеристика. Так, з неї випливає, що він був не дуже дисциплінованим військовослужбовцем. Але надалі його характеристика покращилася.

Протягом кількох днів редакція "Четвертої влади" намагалася дотелефонуватися до Рубана і уточнити "білі плями" його діяльності, зокрема про отримання генеральських погонів, але його телефони виявилися поза зоною дії мережі. Журналісти сподіваються, що він все ж дасть відповіді на запитання, що виникли після перегляду документів.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", Володимиру Рубану заборонили їздити на окуповані території Луганської та Донецької областей.