Українських волонтерів не пускають на Донбас у зону проведення АТО.

Про це у Facebook повідомив волонтер Юрій Тира.

При цьому він уточнив, що волонтери хотіли перевезти реанімаційний автомобіль до Авдіївської промзони. Цю машину вони розмитнювали через Мінсоцполітики два місяці, тому що за весь час конфлікту на Донбасі Міністерство оборони не закупило жодної швидкої допомоги. Медичним транспортом українських бійців забезпечують виключно волонтери.

"Просто начальник місцевої слов'янської поліції Альошин видав усне розпорядження нікого не пускати", - обурився волонтер.

На затримки на КПП поскаржився також письменник і волонтер Сергій Жадан, повідомивши про проблеми зі в'їздом до Слов'янська.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Водночас, за словами керівника мобільної інструкторської групи "Марусині ведмеді" ВДВ Збройних сил України Олени Біленькою, більш відомої під псевдонімом Маруся Звіробій, ніякого наказу не пускати волонтерів на передову або усного або письмового немає. Є лише наказ про посилену перевірку документів.

За інформацією Штабу АТО, на Донбасі ввели додаткові обмеження і посилили фільтраційні заходи з метою забезпечення безпеки українців, оскільки в останні дні значно зросла загроза терактів в "ДНР" і "ЛНР".

Наголошується, що російські диверсанти навіть намагалися проникнути на територію, підконтрольну Україні.

Українські бійці всіх структур проводять контрдиверсійні заходи, тому й довелося тимчасово посилити заходи безпеки.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.uа", на Донбасі почалися тотальні перевірки транспорту.