Москва планує відновити пуски міжконтинентальних балістичних ракет РС-20 "Воєвода" (у західній класифікації - "Сатана") за програмою "Дніпро", яка дозволяє утилізувати ракети з поступовим виведенням у космос корисного навантаження.

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на неназване джерело в російському військовому відомстві.

"Після виведення українських учасників програми "Дніпро" з консорціуму "Космотрас" у провайдера пускових послуг є всі можливості для реалізації заявленого маніфесту пусків. Для відновлення пусків знадобиться подолання певних процедурних питань, пов'язаних зі скасуванням попереднього рішення про зупинку програми", - зазначив співрозмовник агентства .

"Такі плани зараз опрацьовуються", - додав він.

За даними компанії "Космотрас", на 2016-2017 роки заплановано п'ять пусків "Дніпра". Ще один планувала виконати у своїх інтересах американська фірма "Ірідіум".

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Читайте також: Українські вчені створили унікальний звуковізор "Трембіта" (фото)

Як зазначив співрозмовник агентства, "замість українських підприємств технічний супровід програми "Дніпро" бере на себе Державний ракетний центр імені Макєєва з міста Міас Челябінської області".

"Перспективи у програми "Дніпро" є, оскільки необхідно утилізувати приблизно десять ракет РС-20Б і до 60 ракет РС-20В", - вважає він.

Раніше командувач Ракетних військ стратегічного призначення генерал-полковник Сергій Каракаєв заявив, що вони припинили пуски за програмою "Дніпро". Так він прокоментував намір американської компанії "Ірідіум" замовити пуск "Дніпра" на жовтень для запуску двох супутників зв'язку другого покоління цієї компанії.

Нагадаємо, раніше МЗС РФ висловив побоювання щодо того, що Київ продасть технологію ракети "Сатана" іншим країнам. Також "Сатана" здатна нести ядерну вибухівку, вона найпотужніша міжконтинентальна ракета.