Щоб поліпшити безпеку руху на окремих ділянках доріг при проведенні спеціальних заходів, в Сіднеї замість звичайних знаків почали використовувати E-Ink-екрани. Вони відображають правила паркування залежно від часу доби і дня тижня.

Державна дорожня служба спільно з словенською компанією Visionect встановить 100 електронних дорожніх знаків по всьому місту. Зовні екрани схожі на звичайні знаки. Вони живляться від сонячної енергії і мають вбудовані матові чорно-білі екрани.

Управління та налаштування повідомлень на знаках здійснюють за допомогою стільникового зв'язку.

Читайте також: Нова Toyota їздитиме на коров'ячому гної (відео)

Електронні знаки не лише економлять енергію, а й місце на вулицях міста, яке зазвичай зайняте тимчасовими дорожніми знаками. Цікаво, що щорічно в Лос-Анджелесі встановлюють близько 558 тисяч тимчасових знаків загальною вартістю 9,5 мільйона доларів.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Цифрові знаки, за інформацією Visionec, могли б допомогти заощадити на персоналі та ресурсах.

Сфера застосування технології електронного чорнила широка. Це не тільки "читалки", смартфони, смарт-годинник, пластикові картки та електронні цінники, а й також дизайнерське взуття.