Армія і військово-повітряні сили США розробляють лазерну зброю, здатну підривати міни із землі. Вона дозволить транспортним засобам безпечно знищувати міни та інші вибухові речовини на відстані.

Про це повідомляє Daily Mail.

Наразі знешкодженням мін і снарядів займаються роботи або спеціально підготовлені люди в бронежилетах.

Система Recovery of Airbase Denied by Ordinance або скорочено RADBO використовує лазер для знешкодження вибухових пристроїв з відстані до 300 метрів. На установці також присутній маніпулятор, здатний піднімати більше 20 кілограмів вантажу з-під завалів.

Все це доповнюють інфрачервоні камери і два генератори, які видають більше 1100 ампер.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Перевага лазера в тому, що він з безпечної відстані підриває саморобні вибухові пристрої, бомби, міни та інших нездетоновані боєприпаси.

Читайте також: Американські підводні човни стрілятимусь дронами замість торпед

Розробники говорять, що система RADBO здатна швидко розчистити територію від сотень і навіть тисяч дрібних боєприпасів, залишених на злітно-посадковій смузі. Це допоможе прискорити процес відновлення придатності аеродрому до польотів. Розмінування злітно-посадкової смуги звичайним способом займає дні, а то й тижні.

Лазерна установка все ще перебуває в стадії прототипу, але після проведення всіх випробувань військові планують випустити більше одного десятка RADBO.