Протягом першої доби після випуску Windows 10, нову операційну систему Microsoft встановили на 14 мільйонів пристроїв.

Про це написав у своєму блозі старший віце-президент компанії Юсуф Мехді.

"Дана цифра цілком виправдала всі очікування і зараз доводиться навіть обмежувати число одночасних завантажень, щоб не "зламати інтернет". Щоб цього не сталося, компанія ставить користувачів в чергу і віддає перевагу тим, хто зарезервував копію операційної системи заздалегідь", - ідеться у повідомленні віце-президента.

Читайте також: PayPal та eBay розділились на дві компанії

В день початку скачування нової "операційки", 29 липня, трафік виріс на 35 відсотків у порівнянні із нормальними показниками.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

У Microsoft відзначають, що встановлення Windows 10, в яку повернулася кнопка "Пуск" - безкоштовне. Його процес найбільш зручний на пристроях з легальними копіями Windows 7 і 8.1.

Щоправда, користувачі заявляють про наявність вбудованих покупок.

Наприклад, щоб відключити покази реклами в пасьянсі Solitaire на місяць, треба заплатити 1,49 долара. Річне відключення реклами коштує 9,99 долара.