Команда міжнародних дослідників створила робота-водоміра Robostrider. Він здатний стрибати по поверхні води. Важить механічна комаха всього 68 міліграмів, а довжина тіла - два сантиметри.

Про це повідомляє Reuters.

Вчені з Сеульського національного університету і Гарвардського університету на основі дослідження стрибків водомірок створили робота, який здатний не тільки пересуватися по поверхні води, але й стрибати.

Як відомо, водомірки мають три пари ніг. Передні - короткі, а середні і задні в півтора-два рази перевищують довжину тіла самої водомірки. Дослідники помітили, що завдяки такій довжині ніг їм вдається здійснювати стрибок. Комаха утримується на воді за рахунок сили поверхневого натягу останньої, що створює своєрідну плівку.

Читайте також: Учені розшифрували хаотичні рухи божевільних мурах

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

"Я просто зачарований тим, як водомір може стрибати по воді", - зазначив один з творців робота.

Він захоплений тим, що вченим вдалося використати принципи природи, щоб відтворити одне з найбільш захоплюючих рухів - стрибки по воді.