Компанія Scaled Composites в міжнародному аерокосмічному порту в Мохаве (штат Каліфорнія) будує найбільший у світі літак Stratolaunch.

Розмах крила літака перевищує всі літаки, що існують чи коли-небудь існували, повідомляє Кореспондент.

Stratolaunch будується з двох лайнерів "Боїнг", він має два фюзеляжі, шість реактивних двигунів Pratt & Whitney, 28 коліс шасі і розмах крил в 117 метрів.

"Якщо поставити цей літак посередині футбольного поля, його крила будуть виступати за лінію воріт на 5 метрів з обох сторін" - заявив президент Scaled Composites Кевін Міккі.

Ідея збудувати гігантський гвинтокрил належить одному з співзасновників компанії Microsoft Полу Аллену.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Перший політ розробники планують на 2016 рік. Літак перевозитиме триступеневу ракету, яка, після досягнення необхідної висоти від'єднуватиметься і летітиме в космос, де випускатиме супутник. Планується, що дана система зможе виводити на низьку навколоземну орбіту до 6 тонн корисного вантажу. Загальна ж вага літака і ракети складе близько 600 тонн.

Читайте також: МКС зняли на тлі повного Місяця (фото)

Stratolaunch уже отримав прізвисько "Рух" на честь міфічного птаха.

Розробники покладають на літак великі надії й переконують, що він внесе кардинальної зміни в способ виведення космічних супутників на орбіту.