Одна з найбільших авіабудівних компаній Airbus отримала патент на гіперзвуковий літак. Він здатний літати зі швидкістю в 4,5 рази вище швидкості звуку.

Про це повідомляє Business Insider.

Американське Бюро патентів і товарних знаків схвалило заявку Airbus на патент нового гіперзвукового пасажирського судна. Інженери компанії зазначають, що літак зможе долетіти з Лондона в Нью-Йорк всього за годину. До цього абсолютний рекорд на даному маршруті належав Mach 2 Concorde і становив 3,5 години.

Забезпечать таку швидкість новому Airbus двигуни трьох різних видів. Вони працюватимуть послідовно. На певній швидкості буде задіяний потрібний двигун. Вони також, з міркувань аеродинаміки, будуть висуватися з корпуса під час роботи, а потім засуватися назад.

Експерти Airbus говорять, що новий гіперзвуковий літак не буде створювати "звукових ударів" і "шумового забруднення" при подоланні звукового бар'єру. Інша його особливість у тому, що він буде підніматися в повітря вертикально як космічний шаттл.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

Читайте також: США збудують найбільший у світі літак, розміром з футбольне поле (відео)

За задумом інженерів, гіперзвукової Airbus можна використаний не тільки в цивільній, а й у військовій авіації. Його, наприклад, можна задіяти для майже миттєвою перекидання нечисленних бойових підрозділів і проведення розвідки.

Поки немає ніяких гарантій, що даний патент коли-небудь втілять у життя. Проте технології, що входять до нього або розроблені на його основі, зможуть знайти застосування в інших, менш екстремальних моделях літаків компанії Airbus.

Також можна зробити чіп тюнінг київ і чіп тюнінг на Дарниці.