Американські регулятори вперше в історії медицини схвалили виробництво ліків, створених за допомогою 3D-принтера.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Препарат компанії Aprecia Pharmaceuticals Co призначений для перорального застосування в якості додаткової терапії при лікуванні епілепсії. Ліки "Спритам" доставляються в організм пацієнта за особливою технологією ZipDose.

Система доставки самостійно відміряє необхідну для хворого дозу. Вона розчиняється за допомогою ковтка рідини.

Читайте також: 3D-принтер навчили друкувати об'єкти з дерева

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Використання 3D-принтера у виробництві ZipDose, за словами фармакологів, дозволить коректувати дози ліків в індивідуальному порядку. Для цього всього лише потрібно "настроїти" технологію.

Нагадаємо, технології 3D-друку вже давно використовуються в медицині. Зокрема, в стоматології та протезуванні. Багато вчених сьогодні пробують робити аналоги традиційних медикаментів за допомогою 3D-принтера. Однак поки немає даних, які підтвердили б їх ефективність і схвалили цю технологію для виробництва лікарських препаратів.