Індійські вчені у місті Пуна створили хімічну батарейку, яка відновлює свій заряд під впливом світла. Над виробом працювали вчені з Індійського Інституту Наукової Освіти та Досліджень - IISER.

Про це повідомляє EcoTown

Головною фішкою такої батарейки є анод, виготовлений з нітриду титану. Цей анод виконує роль фотогальванічного елемента, який здатен поглинати навіть розсіяне світло.

Читайте також: Українець винайшов сонячну станцію із обгорток для морозива

При штучному освітленні елемент живлення може змусити працювати невеликий вентилятор або світитися світлодіод на повній яскравості протягом 30 секунд.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Батарейка повністю відновлює свій заряд, полежавши 30 секунд на світлі - запевняють науковці.

Перший зразок батарейки пройшов через 100 циклів зарядки-розрядки і показав чудові результати. Він зберіг 70% від своєї початкової ємності.

Окрім того, якщо трохи змінити конструкцію та склад електродів можна збільшити довговічність батарейки у кілька разів.

Винахід помітило Американське хімічне товариство, яке є дуже авторитетним серед науковців по всьому світу. Воно назвало винахід "багатообіцяючим першим кроком до нової стабільної і безпечної технології перетворення сонячної енергії в електричну".

Також ми писали в чому різниця між китайський самсунг Галаксі с10 і китайський samsung s10.