Вчені з'ясували, яким був кавун п'ять століть тому

IT-світ
06.08 07:15
2235
0

Виставлена ​​на аукціоні Крісті картина італійського художника XVII століття Джованні Станчі допомогла вченим з'ясувати, як за п'ять століть змінився звичайний кавун.

Про це повідомляє Vox.

Джованні Станчі в цілому зображував фрукти і овочі епохи Ренесансу. У правому нижньому кутку його картини розташувався кавун, несхожий на сучасне ласощі. Він і привернув увагу дослідників. Справа в тому, що саме так виглядав кавун до того, як його почали культивувати.

За словами професора Джеймса Ніенхауса з університету Вісконсіна, картина ілюструє історію селекції. Кавун родом з Африки. Однак після окультурення він успішно ріс в країнах Близького Сходу та Південної Європи.

Перші його поява на ринках і столах жителів датується приблизно 1600 роком.

Професор припускає, що незважаючи на блідий зовнішній вигляд, кавун за часів Ренесансу цілком міг бути дуже солодким.

Читайте також: Тайванська пекарня випускає хліб-кавун (фото)

У ньому могло бути високе вмістом цукру. До таких висновків професора наштовхнуло те, що кавун не тільки їли, а й робили з нього вино. У м'якоті стародавнього кавуна явно не вистачало лікопіну, що додає йому червоний колір.

Окультурення з часом виправило цей нюанс. Крім того, експерт зазначив більші кісточки в стародавньому кавуні, які за п'ять століть також змінилися під впливом селекції.

vox.com

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ

ПолітикаВибір редакціїРозслідування18.01
Loading...

Вибір редакції


ПолітикаВибір редакціїРозслідування08.01
ПолітикаВибір редакціїРозслідування05.01
СуспільствоВибір редакціїРозслідування03.01
все лучшие материалы по версии редакции ›

Фото та відео

МИ В СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ

Підписуйтесь на нас у соціальних мережах, аби завжди бути в курсі найсвіжіших новин та найцікавіших подій

Догори