В Україні може з'явитися альтернатива традиційним антибіотикам. Це будуть так звані фотокеровані антибіотики.

Про це розповіли професори, вчені Інституту високих технологій КНУ імені Тараса Шевченка Володимир Ільченко та Ігор Комаров в ефірі "Громадського радіо".

За словами Володимира Ільченка, фотокеровані антибіотики – це відкриття, зробили в їхньому Інституті високих технологій. Однак сама ідея зовсім не нова.

Ігор Комаров пояснює, що активністю лікарського засобу можна керувати за допомогою світла. Його можна спрямувати дуже точно і чітко в певний час. Для сучасних лікарських засобів не вистачає селективності в часі і просторі.

Лікарський засіб вводитимуть, за його словами, в нейтральному стані. Активізувати його будуть тільки там, де це потрібно. Потім лікарський засіб потім можна просто "вимкнути".

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Читайте также: Українець винайшов сонячну станцію із обгорток для морозива

Він додав, що такими ліками можна лікувати вірусні і бактеріальні інфекції або пухлини.. Наприклад" коли запалення дихальних шляхів, імунна система активує клітини в тому місці, де потрібно.

До того ж ці ліки коштуватимуть не більше за нинішні аналоги.