Новітній безпілотний літак-розвідник розробили і побудували волонтери групи "Авіація АРМІЯ SOS". Кошти на нього зібрав Київський театр імпровізації "Чорний квадрат".

Показав новий безпілотник відомий волонтер Юрій Касьянов на своїй сторінці в Facebook.

Він отримав назву "Чорний квадрат".

"Це і є він самий -"Чорний квадрат". Новітній безпілотний літак-розвідник, розроблений і побудований волонтерами групи Авіація АРМІЯ SOS на кошти, зібрані Київським театром імпровізації "Чорний квадрат". Зі зрозумілих причин, він зовсім не схожий на квадрат, і навіть зовсім не чорний, але для супротивника цей літаючий робот стане справжнім лихом - "чорною дірою", - написав Касьянов.

Він додав, що від нього не зможе сховатися жоден ворожий танк та жоден солдат. Безпілотник нашпигований сучасними засобами виявлення цілей. Він здатний вести розвідку в будь-який час доби і за будь-якій погоди. Для нього не перешкода ні штормовий вітер, ні проливний дощ.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Читайте також: Під Черніговом випробовували безпілотники для АТО (фото)

У нього висока швидкість польоту на наднизьких і великих висотах. Він здатний протидіяти засобам радіоелектронної боротьби. Також безпілотник надійний і невибагливий в експлуатації.

Невисока вартість апарату, за словами Касьянова, робить його дуже перспективним для запуску в серійне виробництво.

В даний момент волонтери шукають стратегічного партнера, який взяв би на себе організацію серійного виробництва наших апаратів і поставку їх до армії. Також вони розробили дві базові моделі безпілотних апаратів, які відповідають вимогам сучасної війни.