Канадська фірма Thoth Technology отримала патент США на будівництво космічного ліфта. Його висота становитиме близько 20 км. Він буде доставляти зорельоти і самих астронавтів ближче до орбіти для економії палива.

Про це повідомляє портал Fox News.

Компанія отримала патент на будівництво окремо стоячої вежі. Вона буде в 20 разів вище найвищої будівлі в світі - хмарочоса Бурдж-Халіфа в Дубаї висотою 828 метрів.

На вершині вежі здійснюватимуть старт, приземлення і дозаправку космічні літальні апарати. Фірма Thoth припускає, що за допомогою ліфта можна заощадити велику кількість палива, приблизно до 30%, і грошей для запуску ракети на орбіту. Конструктори пропонують доставляти кораблі на вершину вежі за допомогою енергії вітру.

Читайте також: NASA відкрило конкурс дизайну додатків для астронавтів

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Проект вежі, згідно з інформацією канадської компанії, включає і ракетні технології самостійної посадки. Це ознаменує початок нової ери космічних польотів.

"Посадка на висоті 20 км над рівнем моря зробить космічну подорож схожим на політ на літаку", - говорить генеральний директор Thoth Керолайн Робертс.

Також компанія планує організовувати туристичні екскурсії на вершину космічного ліфта.