Фахівці американського космічного відомства розробили механізм, який зможе пересуватися по поверхні корабля в умовах відритого космосу. Він отримав назву Lemur-3.

Робот, за допомогою спеціального покриття, зможе "прилипати" до обшивки корабля без будь-яких наслідків для неї. Щось подібне ми можемо бачити на прикладі геконів. Вони також можуть підніматися по самим різним поверхням. Внутрішня сторона їх лапок покрита мікроскопічними волосками.

Робот, побудований NASA, використовує подібний принцип. Для нього виготовили волоски з синтетичного матеріалу.

Читайте також: Вчені створили роботів, що саморозвиваються (відео)

Зараз фахівці активно випробовують робота Lemur-3.Він зможе стати в нагоді, в тому числі, для проведення робіт на Міжнародній космічній станції. Такі механізми знадобляться для ремонту пошкодженого обладнання, або того, що вийшло з ладу. Таку клейку поверхню можна також використовувати для кріплення будь-яких предметів до МКС.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Нагадаємо, фахівці NASA показали свою унікальну розробку RoboSimian. Цей робот зможе допомогти при ліквідації наслідків стихійних лих. Раніше вони створили багатофункціонального людиноподібного робот "Валькірія".