Експериментальну космічну сонячну електростанцію побудують і розмістять на орбіті Землі до 2030 року. До комерційної експлуатації вона буде готова до 2050 року.

Загальна площа сонячних панелей електростанції складе 5-6 тисяч квадратних кілометрів. Вона зможе збирати сонячну енергію 99 відсотків часу. Космічні сонячні панелі зможуть генерувати в десять разів більше електрики, ніж їх наземні аналоги.

Матеріал по темі: НАСА засекретить дані досліджень про вплив космосу на генетику

Вироблена електроенергія перетворюватиметься на мікрохвилі або лазерний промінь для передачі на колектор, розташований на Землі. Проект стане економічно вигідним, як тільки ефективність передачі енергії перевищить 50 відсотків.

Однією з головних перешкод для реалізації масштабного проекту є необхідність використання недорогої, але важкої ракети-носія, а також створення дуже тонких і легких сонячних батарей.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Вчені сподіваються, що орбітальна космічна електростанція допоможе зменшити забруднення повітря від викидів численних станцій, які працюю на викопних видах палива.