Над створенням робота працювали Волинський викладач Малої академії наук Сергій Бідненко і його учень Владислав Голечко. Почали вони свою роботу ще два роки, а назвали його "Миротворець".

Днями відбулася презентація робота.

Про це повідомляє "Комсомольская правда".

Робот-сапер може шукати вибухівку на відстані 200-250 м. Управляється він дистанційно оператором за допомогою пульта на дистанції до 1,5 км. Вибухівка виявляється за допомогою камери, яка встановлена ​​на корпусі.

У робота невеликі розміри і гусенична база, що підвищує його прохідність. Незважаючи на це, він може відтягувати поранених з поля бою.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Винаходом зацікавилися місцеві активісти "Правого сектора". Вони придбали відеокамеру для конструкції і просять зробити ще два такі роботи, щоб випробувати їх в Пісках.

Винахідники весь час шукають нові рішення і експериментують.

Робот-сапер обійшовся творцям в 10 тисяч гривень. Директор місцевого заводу закупив електроніку, а частину деталей виготовили на підприємстві.