Мало кому подобається хворіти на грип. Це гостре респіраторне інфекційне захворювання викликає вірус, і воно періодично поширюється у вигляді епідемій. На сьогоднішній день науці відомо більше двох тисяч варіацій вірусу грипу. Він щороку забирає життя від 250 до 500 тисяч чоловік.

В середньому, звичайний курс лікування триває від п'яти до семи днів. Це не так швидко, як багатьом хотілося б.

Дослідники з японської фармацевтичної компанії Shionogi & Co розробили новий спосіб перемогти вірус всього лише за добу.

Перші у світі ліки від грипу, здатне перемогти вірус за добу, з'явитися у продажу вже до 2018 року. Воно блокує ферменти, необхідні для розмноження вірусу. Це автоматично припиняє його поширення по організму людини. Препарат приймається перорально.

Читайте також: Голубів можна навчити виявляти рак

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нинішні ліки не здатні блокувати поширення вірусу і це розтягує курс лікування до п'яти днів.

Shionogi вже закінчила першу фазу клінічних випробувань в Японії. Під час них препарат давали здоровим людям, щоб переконатися в його нешкідливості для організму. Друга фаза тестування почнеться в листопаді під час початку сезону грипу в Японії.

Японське Міністерство охорони здоров'я прискорить затвердження препарату для його випуску на ринок, оскільки подібний новаторський метод лікування може врятувати безліч життів.