Вихованці Національного університету Сінгапуру випробували власноруч розроблений мультикоптер, яким може управляти як пілот, який злітає на ньому, так і стороння людина.

Про це пише gogetnews.info.

"Старшокурсники виклали відео із демонстрацією польоту на офіційному сайті навчального закладу", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Пожежники у Дубаї літатимуть на джетпаках (відео)

Літальний апарат Snowstorm - мультикоптер із 24 роторами. Його побудували на рамі із шістьма плечима (зазвичай їх використовують під час створення гексакоптеров).

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Згідно інформації, раму безпілотника зібрали із алюмінієвих і вуглепластикових деталей, знизу до каркаса прикріпили надувні подушки для амортизації при посадці.

Оператор має змогу керувати апаратом із землі, або із борту літального апарата.

У центрі рами встановили крісло, в якому дрон може піднімати в повітря вантаж до 70 кілограмів, та літати протягом п'яти хвилин.

Формально, якщо оператор у цьому кріслі, то беспілотник стає пілотованим літальним апаратом.

Розробники відзначають, що наразі прототип призначається для польотів у приміщеннях великого розміру, проте студенти продовжать вдосконалення розробки.