Група вчених з школи прикладних наук імені Генрі Самуелі в каліфорнійському університеті UCLA винайшла новий надміцний і надлегкий сплав.

Отриманий результат значно перевершує за цими показниками всі аналоги, передає GoGetNews.

Вченим вдалося розробити революційний метод, який надає можливість посилювати сплави за допомогою впровадження наночастинок. Для цього необхідно одночасно розпорошувати і утримувати їх у зв'язаному вигляді під час плавлення металу.

Читайте також: Новому елементу таблиці Менделєєва придумали назву

Як зазначив керівник групи доктор Лі, необхідні для такого прориву дослідження проводилися вже давно. Вчені експериментували з легкими металами, наприклад, з магнієм.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Завдання полягало в тому, щоб пластичність металу залишалася на попередньому рівні, а його міцність істотно збільшилася. Зараз, завдяки прогресу в галузі фізики, вченим вдалося її реалізувати.

Новий сплав можна використовувати в авіабудуванні, автомобілебудуванні, медичній техніці, розробці економічного палива та багатьох інших сферах.