Теплоелектроенергетики у Мекенбойрені довели, що електроенергію можна отримувати з дитячих підгузків.

Про це пише видання S2.

Німецька ТЕЦ Windel-Willi спалює незвичайне паливо при температурі 1 тис. градусів.

Отриманий при цьому пар застосовують для нагріву води, яку використовують для опалення. З огляду на те, що гази проходять багатократну фільтрацію та очищення, процес не забруднює повітря, а із відходів виходить суцільний попіл.

Читайте також: Голландець вигадав мотоцикл з паровим двигуном

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Станція забезпечує електроенергією місцеву пральню, яка щодня обробляє 9 тонн білизни, а також теплицю площею в 95 тис. квадратних метрів і великий харчоблок. В літню пору за допомогою зайвої енергії вони просушують дрова.

У рік Windel-Willi може переробляти до 5-ти тис. тонн такого "палива". Використані підгузки отримують із лікарень, притулків, будинків престарілих, а також від місцевих жителів.

Мешканцям Мекенбойрену подібний спосіб утилізації є дуже вигідним, оскільки ТЕЦ збирає відходи за більш низьку плату, ніж комунальники.