У Львові презентували три прототипи роботизованої руки. Вони можуть реагувати на імпульси м'язів та ворушити пальцями.

Про це повідомляє Inspired.

20 учасників представляли три команди - дві з Києва та одна зі Львова. Кожна розробила власний прототип руки собівартістю до 300 доларів. Для їх створення використовували креслення з відкритим кодом, сенсори та спеціальне програмне забезпечення. Всі деталі були надруковані на 3D-принтері.

Презентація відбулася під час 24-годинного робо-хакатону Cyber pills for mental health. А результати презентували львів'янам та міжнародним експертам з Великої Британії, Росії та Польщі.

Подію присвятили проникненню кібер-технологій в повсякденне життя. Це частина програми Survival Kit for Virtual Reality, що одночасно відбувається у Миколаєві (Україна), Будапешті (Угорщина), Жиліні (Словаччина).

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще