Група дослідників з Хорватії запропонувала технологію, що дозволяє перетворити будь-яку людину в анімований аватар, який в реальному часі повторює рухи і міміку. Для роботи програми MashMe достатньо звичайної веб-камери. Система по голосу визначає емоції, розпізнає дії користувача, а персонаж на екрані комп'ютера повторює їх.

Керівник проекту Даріан Шкаріца розповіла, що технологія розроблялася протягом двох з половиною років. Експерти планують презентувати нову програму в двох варіантах - для некомерційного використання і додаткову версію для аніматорів і дизайнерів.

Читайте по темі: "Розумна" тарілка вважатиме калорійність їжі (відео)

"Професійний софт для анімації може допускати помилки, і авторам через це нерідко доводитися переробляти все вручну. Наша технологія призначена для широкої аудиторії і забезпечує безперебійну роботу і простоту", - заявила Шкаріца.

Розробники визнали, що MashMe ще потребує доопрацювання, на яку потрібні 50 тисяч доларів. Отримати цю суму вони сподіваються за допомогою Kickstarter, де організовано збір коштів.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще