Екологи з Американського національного управління атмосферних і океанічних явищ провели ряд досліджень. Вони встановили, що вміст вуглекислого газу в атмосфері Землі досяг рекордних показників за останні 800 тис. років.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

У березні кількість діоксиду вуглецю вперше за всю історію спостереження досягло позначки 400,83 частин на мільйон.

За словами фахівців, це дуже тривожний сигнал для людства. Обсяг вуглекислого газу сягає загрозливого рівня. Зараз не існує розробленої ефективної технології, яка змогла б знизити його вмісту в атмосфері планети.

Також експерти повідомляють про занадто швидкі темпи накопичення вуглекислого газу. Він значно перевищує природні зміни на планеті.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Діяльність людства, згідно з даними вчених, призводить до збільшення концентрації вуглекислого газу в атмосфері Землі. Основними причинами цього є використання викопних енергоносіїв в якості палива.