Вчені з Росії представили новітній штучний інтелект, який планують навчити жартувати і розуміти жіночу логіку.

Про це повідомляє Телеграф.

За словами Олега Варламова, професора Московського автомобільно-дорожнього державного технічного університету, програма не просто керується наявними знаннями і відпрацьованими алгоритмами, а й сама може приймати рішення на основі отриманих даних.

Штучний інтелект зможе діяти логічно і зміни умов не стануть для нього перешкодою. Програму можна встановити, наприклад, на робот-пилосос, і він без допомоги маркерів і людини обходитиме перешкоди. У перспективі він керуватиме авто або навіть літальними апаратами.

Читайте також: Китайці винайшли найрозумніший комп'ютер в світі

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Наразі програма здатна без зусиль вирішувати завдання з геометрії для 7-го класу. Олег Варламов каже, що для нової розробки не має значення потужність комп'ютера, тому жодних обмежень у користувачів не буде.

Розробники стверджують, що інтелект базується на "чоловічому типі логіки". Але надалі він навчиться емоційності та набуде елементів жіночої логіки. Під цим терміном мають на увазі інтуїтивний підхід до вирішення завдань.

Навчити програму діяти емоційно, а також жартувати і розуміти жарти для розробників найскладніше.

Нагадаємо, британський фізик-теоретик Стівен Хокінг нещодавно заявив, що штучний інтелект запанує над людиною протягом найближчих 100 років. Вчений не переконаний, що надалі штучний інтелект взагалі можна буде контролювати, враховуючи рівень його розвитку.

Великою перевагою штучного інтелекту, на його думку, стане можливість "еволюціонувати" значно швидше, ніж це робить людина.