Американська ракета-носій Atlas V успішно стартувала з мису Канаверал. Вона вивела на орбіту безпілотний космічний корабель Boeing X-37B.

Про це повідомляє ВВС.

Космічний безпілотник ЗМІ часто називають "секретним шаттлом" військово-повітряних сил США.

Наразі, практично нічого невідомо щодо завдання і можливостей цього апарата. За наявною інформацією допускається, що на його борту розміщені розвідувальні прилади та обладнання, яке дозволить ремонтувати супутники.

Про зміст місії X-37B вкрай мало відомостей. Американські військові стверджують, що головним завданням місії є випробування новітніх космічних технологій.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Читайте також: Російська ракета Протон "не довезла" мексиканський супутник на орбіту

Попередній політ Х-37В тривав безпрецедентно довго – 22 місяці. Його політ завершився в листопаді минулого року.

Представник ВПС США Кріс Хойлер відмовився коментувати чутки про розвідувальні цілі шаттла. Проте він розповів, що під час нинішнього польоту будуть випробовуватися нові двигуни, призначені для маневрування корабля на орбіті.

З 2010 року США здійснили три запуски апаратів серії X-37В. Основною місією міні-шатла вважається доставка невеликих вантажів в космос та розвідувальна діяльність. У розпорядженні американських військових перебуває два безпілотні апарати.

Нагадаємо, 15 листопада 1988 року був здійснений безпілотний випробувальний політ "Бурана". Його злетом і посадкою управляли з бортового комп'ютера і Центрального управління польотами. Цей політ тривав 205 хвилин і потрапив до Книги рекордів Гіннеса. "Буран" зробив 2 витка навколо Землі.

Інститут кібернетики імені Глушкова НАН України брав участь у розробці мови програмування для безпілотного польоту "Бурана".

Після цього корабель більше в космос не літав.

Також у Києві можна провести діагностика вихлопних систем і зробити ремонт колекторів.