Уряд веде переговори з іноземними компаніями про створення спільних підприємств з розробки та випуску електромобілів.

Про це пише Toneto, посилаючись на міністра екології Ігоря Шевченка.

"Я вважаю, що нам необхідно розвивати питання власного виробництва електромобілів. Ми почали переговори з компаніями про створення спільних підприємств і розміщення в Україні додаткових дослідницьких центрів з розробки та впровадження електромобілів і відповідних технологій ", - повідомив він.

Читайте також: Заступник мера Києва приїхав на роботу електромобілем

На думку міністра, найперспективнішним є співробітництво із Ізраїлем, який вже має успішні проекти виробництва автомобілів з електричними силовими установками.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"У мене була зустріч з послом Ізраїлю щодо цього, бо саме в Ізраїлі був один з перших великих проектів - компанія Better Place. Її засновника Шайя Агассі я знаю давно і дуже добре. Тому Ізраїль може нам допомогти з розробкою і впровадженням виробництва деяких моделей електромобілів ", - сказав міністр.

Він уточнив, що створення подібних проектів може бути ефективним тільки після збільшення попиту на електрокари всередині України.

Нагадаємо, 13 травня, заступник міського голови, секретар Київської міськради Олексій Резніков протестував новий електромобіль. Він приїхав на ньому на роботу.

Київрада планує повністю перевести своїх працівників на електромобілі. Угоду про це підписано сьогодні між Київською міськрадою і компанією Shooter.ua. Вона займається розвитком і популяризацією електромобілів в Україні.

Вже цього року в розпорядженні Київради з'являться два електрокари. Повністю екологічно чистим транспортом працівників Київради, як очікують, буде забезпечено наступного року.