Стіни будівлі від вибуху розлітаються на шматки. Вони можуть поранити, або навіть убити людину. Американські військові придумали надміцні шпалери для захисту людей від осколків.

Вони виготовлені з клейкого матеріалу, укріпленого кевларовими волокнами. Матеріал швидко клеїться на стіни і підвищує безпеку укриття для солдатів.

Кевлар використовується скрізь, починаючи від вітрильних судів і закінчуючи бронежилетами. Все це завдяки високій міцності на розрив по відношенню до ваги. Кевлар у п'ять разів міцніший за сталь.

Шпалери з нього підвищують міцність стіни, працюючи як вловлюючий екран. Випробування показали, що матеріал надійно захищає цегляні і шлакобетонні блоки від удару металевим ядром.

Читайте також: Літаючий дрон-танк може подолати будь-яку перешкоду

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

При невеликому впливі стіна поглинає енергію, а при сильному ударі вона лише вигинається.

"Балістичні шпалери все ще знаходяться в стадії досліджень і розробок і поки не мають офіційної назви, але одного разу вони будуть запущені у виробництво і випробувані в польових умовах і, сподіваюся, допоможуть врятувати життя людей," — розповів військовий дослідник Нік Бун з армії США.

Аналітик Королівського об'єднаного інституту оборонних досліджень Джастін Бронк повідомив, що ідея покриття будівель для захисту від уламків і осколків не нова. Проте вона дає серйозні тактичні переваги в бою. Матеріал можна швидко і легко нанести на різну поверхню.