Іхтіологи із Флориди виявили, що гігантська риба-пила може розмножуватися без сексу. На їхню думку, причиною тому стала загроза вимирання цих риб.

Про це повідомляє Naked Science.

"Американські вчені заявили, що факт партеногенезу, тобто "невинного розмноження", при якому жіночі статеві клітини розвиваються в дорослому організмі без запліднення, став першим науковим доказом відтворення потомства без сексу серед хребетних в дикій природі", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Наркобізнес у Колумбії вирішили знищити метеликами

Явище спостерігають в основному у безхребетних, а також деяких хордових. Воно полягає у розвитку організмів із жіночих статевих яйцеклітин без участі чоловічих гамет. Однак розмноження такого роду походить найчастіше тільки в неволі.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Виявили, що самки дрібнозубої риби-пили здатні приносити потомство без участі самців і в дикій природі.

На думку дослідників, такий спосіб відтворення стає найбільш актуальним, коли виду загрожує небезпека - як, наприклад, у випадку з рибою-пилкою, яка знаходиться під загрозою зникнення.