Фінський винахідник Хейккі Карна створив сокиру для точного розколювання дров. Він назвав його "Vipukirves Leveraxe". Сокира спроектована таким чином, щоб робота йшла легше і ефективніше. Центр його ваги зміщений відносно рукчки і до нього доданий важіль. Дія Leveraxe засновано на механізмі важеля і обертальній дії.

Всі, хто колов дрова традиційним сокирою, знає, що це вимагає багато сил. Кожен помах нового винаходу відколює шматок дерева. Сокира не застряє в деревині і зберігає стійкість для наступного замаху. Можна легко і безпечно відколювати шматки дерева відповідного розміру. Немає більше необхідності в марних важких ударах, щоб розколоти дерево надвоє.

Нова сокира набагато безпечніше звичайної. Leveraxe не відскакує. Замість цього він перетворює кінетичну енергію в енергію обертального руху, яку легше контролювати.

Читайте також: Кевларові шпалери зроблять стіни невразливими для снарядів

Щоб розколоти дерево на шматки новою сокирою потрібно 10 ударів, а це займе 6 секунд.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"Ви можете поліпшити результат за допомогою шини - заповнити її колодами і почати рубати їх одну за одноюе за іншим. Таким чином, колоди залишаться нерухомі, а після розколювання їх можна витягти і одразу скласти", - заявив винахідник.

Колоти дрова новим сокирою можна прямо на асфальті. Використовуючи шини, можна заощадити час, і ваша спина не втомиться.