Для зменшення кількості пластикового сміття компанія 3D Systems разом з компанією Coca-Cola випустили спеціальний 3D-принтер. Він друкує матеріалом з перероблених пластикових пляшок.

3D-принтер Ekocycle Cube може друкувати лише невеликі об'єкти, розміром не більше 152 х 152 х 152 міліметра. Проте друк здійснюватиме чотирма кольорами: чорним, червоним, білим і прозорим. Роздільна здатність принтера становить 70 мікрон.

Читайте також: На 3D-принтері надрукували цілком робочий мотоцикл

Для друку Ekocycle Cube використовує картриджі, наповнені спеціальним матеріалом, який виготовляють з перероблених пластикових пляшок. Для одного картриджа потрібні три пляшки.

Єдиним мінусом розробки є те, що користувачеві необхідно буде звертатися до виробника для покупки картриджів, оскільки переробити пластик в домашніх умовах складно. Однак діятиме програма обміну пластикових пляшок на картриджі для Ekocycle Cube.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Коштуватиме 3D-принтер 1199 доларів.