Дослідники виявили в горах Бразилії і серед тропічних лісів сім нових видів жаб. Вони мають яскраве забарвлення і розмір з людський ніготь.

Про це повідомляє Live Science.

Жаби не перевищують по довжині одного сантиметра і мають яскравий окрас. Їх види відрізняються один від одного саме кольорами.

Всі виявлені жаби належать до відомого роду Brachycephalus - короткоголових жаб.

Знайшли їх вчені з бразильського Федерального університету штату Парана на чолі з Марсіо Пайн. Вони мають яскраве забарвлення різних кольорів, яке отримали завдяки наявним в шкірі токсинів.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

Найяскравішими новими видами стали Brachycephalus mariaeterezae. Це яскраво-помаранчева жаба з блакитними плямами. Інший вид - Brachycephalus fuscolineatus має жовтий окрас із зеленими смугами вздовж спини, а Brachycephalus Leopardus - жовта жаба з леопардовими плямами.

Читайте також: Вчені вперше виростили руку в пробірці

Вчені зазначають, що відкриття такої кількості нових видів може говорити про те, що їх набагато більше, ніж це вважалося раніше.