У США розробляють програму Driver Alcohol Detection System for Safety, яка розпізнаватиме нетверезих водіїв.

Головна її мета це не допустити нетверезу людину до керування автомобілем. В основі програми лежить дворівнева перевірка водія. Аналізатор дихання, який вбудований в кермо, і інфрачервоний сканер в кнопці запуску двигуна визначать рівень алкоголю в крові. Якщо показник виявиться вищим за допустимий рівень, двигун не запуститься.

Читайте також: Американці винайшли новий вид транспорту (фото)

Дорожнє управління не збирається вводити обов'язкове використання цієї технології. Однак це хороша опція для нових автомобілів в майбутньому. Для запуску програми потрібно приблизно п'ять років.

У дорожньому управлінні США зазначили, що вона має величезний потенціал. Програма насамперед буде націлена на підлітків, а також водіїв комерційних транспортних засобів.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Однак не всім ця ідея припала до душі. Деякі компанії виступають проти такого нововведення.