Компанія Airbus останні п'ять років розробляє багаторазову ракету. Французький авіаконструктор придумав систему, яка дозволить ракеті літати як дрону.

Проект отримав назву Adeline. Поки він існує лише у вигляді концептуального дизайну та кількох комп'ютерних рендерів. Однак концепт вельми цікавий.

На відміну від ракети SpaceX, якій потрібна деяка кількість палива для посадку, ракета Adeline при зльоті відокремлює всі свої щаблі. Залишається тільки той, в якому розташований ракетний двигун. Коли цей щабель входить в атмосферу, активуються встановлені пропелери. Вони дозволяють ракеті плавно продовжити зниження.

Читайте також: Літаючий дрон-танк може подолати будь-яку перешкоду

Побачити незабаром реальну посадку такої ракети не вийде. Airbus заявляє, що вона буде готова не раніше 2030 року. Зараз компанія доводить до досконалості свою нову ракету Ariane 6.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще