У Запоріжжі почали обробляти амброзію новим препаратом, внаслідок чого карантинна рослина повністю гине за 26 днів, а перший результат видно вже через 15 хвилин.

Як відзначили представники компанії, що розробила препарат, речовина також призначено для оптимізації грунтів, що на 30% покращує ріст інших рослин.

"Препарат за рівнем впливу на людину відповідає соляному розчину, тобто, абсолютно безпечний для всіх представників флори і фауни, крім амброзії. Суть в тому, що він впливає на містки в мембрані цитоплазми амброзії. Відбувається, по суті, задуха амброзії, порушується обмін в мембранах клітин, зупиняється фотосинтез" - розповів представник компанії-розробника Роман Мельник.

За його словами, верхня частина рослини гине за 15 хвилин, потім речовина спускається по стеблу і вражає корінь. Повідомляють, що речовина також оптимізує грунти, що на 30% покращує ріст інших рослин

Екологи наразі також перевіряють безпечність винаходу.

Популярні новини зараз
Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

"З цим препаратом ми ознайомилися на минулому тижні. Буквально через хвилин сім ми побачили перший результат: рослина стала в'янути і через 15 хвилин зів'яла. Також ми отримали всі відповідні документи про безпеку цього препарату. Про вплив на навколишнє середовище говорити поки рано, але, судячи з експерименту, всі рослини навколо живі", - розповіли у мерії.

Якщо впливу на навколишнє середовище не виявлять, то препарат будуть активно використовувати для боротьби з алергенною рослиною у Запоріжжі.