Apple внесла корективи у політику виплат роялті (ліцензійних платежів) артистам після того, як популярна американська поп-співачка Тейлор Свіфт розкритикувала компанію у своєму блозі.

Про це повідомляє Tech Crunch.

Віце-президент компанії Едді Кью у відповідь на скарги співачки заявив у своєму Twitter про те, що тепер Apple буде виплачувати артистам роялті протягом тримісячного періоду безкоштовної підписки на музичний сервіс Apple Music.

Читайте також: У Росії заморозили Lurkmore як заборонений сайт

"Ми почули вас, Тейлор Свіфт і інді-музиканти. З любов'ю, Apple. Apple Music заплатить артистам за стрімінг навіть протягом безкоштовного для користувачів періоду" , - написав він.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Суму виплат не повідомляють, проте відомо, що їх обсяг буде залежати від кількості користувацьких запитів на ту чи іншу композицію. Запустити сервіс в США компанія планувала 30 червня.

Нагадаємо, вчора Свіфт опублікувала у своєму блозі повідомлення про те, що її останній альбом "1989" буде недоступний в Apple Music. Оскільки вона дізналась, що Apple не планує робити відрахувань з авторських прав протягом перших трьох місяців роботи сервісу.

Apple Music був представили публіці на конференції розробників Apple WWDC 9 червня. Сервіс дозволить слухати музику з власної бібліотеки iTunes і каталогу, в який входять більше 30 мільйонів композицій.

На Apple Music будуть доступні плейлисти з новинками або музикою, підібраною під смаки користувача. Після перших трьох місяців, підписка обійдеться в 10 доларів на місяць для мешканців Сполучених Штатів.

Нагадаємо, зараз популярністю користуються копія Samsung S10+ і китайський сумісного с10 +.