Міністерство оборони замовило 2 млн. метрів сучасної тканини для військових на Тернопільському комбінаті. Тканина захистить бійців від опіків та вологи.

Рік тому на майже збанкрутілий швейний комбінат у Тернополі завезли нове обладнання. Вже у січні компанія "Текстерно" зробила першу партію тканини-камуфляжу. Після отримання державного замовлення фабрика почала працювати в дві зміни.

"Це замовлення дасть змогу заводу працювати стабільно, постійно і якісно. Ми отримуємо сировину з Таджикистану і Узбекистану. Лише за цей місяць на підході вже 5-й вагон. Такого не було давно", - сказала телеканалу ІНБТ керуюча фабрикою Катерина Алєксандрова.

Вона також зазначила, що для роботи фабрики на повну потужність необхідно взяти на роботу ще 500 людей.

Читайте по темі: Українські фахівці виростили кістки 13 пораненим бійцям АТО

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Голова Тернопільської ОДА Степан Барна запевнив, що замовлення Міністерства оборони буде виконувати виключно місцева фабрика.

"Із Адміністрацією президента та Міністерством оборони ми розглядаємо варіант, щоб все виробництво тканини в Україні перенести сюди. Аналогічного підприємства на території України нема. Це одне із найкращих, унікальних підприємств навіть в межах Європи", - заявив губернатор.

Нова тканина відповідає всім сучасним вимогам, проте, значно дешевше закордонних аналогів. Військові замовили її одразу на півмільйона форм для бійців.

В березні цього року в Інституті фізичної хімії винайшли речовину "Фенікс", яка робить тканину вогнетривкої. Шматок тканини, оброблений речовиною не горить, а лише обвуглюється. Западный аналог Burnfire коштує 17 долларів за літр, тоді як "Феникс" - приблизно п'ять. Наразі речовина проходить останні етапі випробувань і незабаром буде постачатися на фронт.

Читайте також: Бірюков презентував нову форму для військових