Група студентів з університету Гаддерсфілда і Каліфорнійського університету під керівництвом кількох професорів розробила унікальний концепт міні-житла. Вони надрукували його за допомогою 3D-принтера.

Зовні будинок нагадує капсулу і має площу 4,8 кв. м. В експериментальній міні-квартирі є все необхідне для житла. Тут є робочий стіл, спальне місце, ванна і навіть кухня. Цього цілком достатньо для порівняно комфортного проживання.

Примітно, що "капсула" може розміщуватися де завгодно. Вона легко транспортується і її також можна перевезти в будь-яке місце.

Під підлогою конструкції розташована технічна ніша, а також невелика комора. Ванна суміщена з умивальником. Тут же є прихований висувний туалет. На кухні розташований невеликий холодильник. Все штучне світло вбудоване в стіни і стелю.

Читайте також: В Амстердамі надрукують міст за допомогою 3D принтера

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Автори проекту пояснюють актуальність цієї теми тим, що зараз половина молодих городян у віці 20-35 років живе поодинці і проводить вдома не так вже й багато часу. Тому вони не потребують просторої квартири.