Компанія MasterCard анонсувала запуск тестування нової програми: підтверджувати купівлю онлайн буде сканування особи.

Про це повідомляє Portaltele.

На останньому етапі інтернет-покупцеві необхідно буде зробити своє фото за допомогою смартфона.

У MasterCard вважають, що це - набагато легше, ніж запам'ятовувати паролі.

Читайте також: Google запатентував клавіатуру із проектуванням на тіло

Популярні новини зараз
Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

За допомогою нового інструменту платіжна система планує скоротити рівень шахрайства.

"Думаю, новому поколінню, яке живе знімками селфі, сподобається. Вони напевно підхоплять цю технологію", - повідомив Аджай Бхала, директор MasterCard по інноваційним рішенням у сфері безпеки.

На даний момент, компанія використовує технологію безпеки онлайн-платежів під назвою SecureCode, яка передбачає введення пароля для підтвердження оплати в інтернеті.

За даними компанії, ця технологія використовувалася в 3 млрд транзакцій за минулий рік, вона запобігає випадкам використання шахраями карти в інтернеті.

Однак паролі забуваються, їх можуть вкрасти або перехопити.

Саме тому багато фінансових компаній пішли за прикладом Apple, що використовує технологію зчитування відбитків пальців в iPhone, і почали впроваджувати біометричні технології для зручності користувачів і підвищення рівня безпеки.

А MasterCard заявив про запуск пілотної програми, що використовує зчитування відбитків пальців, а також сканування обличчя.

Спочатку проект охопить 500 користувачів, а в разі успішного тестування - його запустять для публічного використання.