Мало хто з людей любить запах риби. Експерименти показали, що цей сумнівний аромат в кілька разів підвищує результативність в тестах на раціональне мислення.

Про це повідомляє Sciencedirect.

Спробуйте швидко відповісти на питання: "Скільки тварин кожного виду Мойсей взяв на свій ковчег"? "Кожній тварі по парі"? Неправильно!

Адже Ковчег, згідно з Біблією, будував Ной, а не Мойсей. Цей тест називається "Ілюзією Мойсея". Його використовують деякі психологи для оцінки здібностей людини виявляти семантичні, смислові помилки в мові.

Такий тест використовували американські вчені для експерименту. Вони переконалися, що в контрольній групі, що вирішувала завдання в звичайних умовах, успішно впоралося не більше 16% піддослідних. У групі, яка виконували тести в приміщенні з вираженим рибним запахом, результативність підскочила до 41%.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Читайте також: У Китаї вивели генно-модифікованих свиней без сала

Піддослідні успішніше справлялися з вирішенням математичних та логічних задач.

Нюх є одним з найдавніших наших почуттів. Він зараз значно ослаблений у людей, у порівнянні з нашими предками. Однак він багато в чому зберіг могутній прихований вплив на нас і наш мозок, ступінь якого лише починає прояснюватися.