Американський ІТ-гігант "Microsoft" має намір скоротити майже 8 тисяч працівників. Корпорація вирішила звільнити більшу частину мобільного підрозділу корпорації.

Рік тому компанія "Microsoft" викупила фінського розробника мобільних телефонів "Nokia". Сума угоди склала близько 5 мільярдів доларів, але вже зараз керівники "Microsoft" визнають цю покупку невдалою.

У компанії були наміри створити смартфон, який буде конкурувати із лідерами ринку "Apple" та "Samsung". Попри це мобільний підрозділ не виправдав очікувань і топ-менеджмент виявив збитки на кілька мільярдів доларів.

Саме тому керівництво корпорації вирішило звільнити від обов'язків 7800 співробітників. Крім того, "Microsoft" виплатить 750-850 мільйонів доларів вихідної допомоги звільненим працівникам.

У липні минулого року "Microsoft" вже звільнила 25 тисяч співробітників "Nokia". "Microsoft" вже покинули колишні топ-менеджери "Nokia" Стівен Ілоп і Джо Харлоу. У компанії відмовляються говорити, скільки співробітників "Nokia" залишаються на роботі.

Популярні новини зараз
Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Втім, це не означає, що "Microsoft" повністю перестане виробляти телефони. У компанії підкреслюють, що дана реструктуризація дозволить оптимізувати ресурси та посилити фокус на сильних сторонах бізнесу.