Океанологи виявили всередині кратера бронзову акулу-молот і шовкову акулу, а також ската, медузу і кілька риб.

Про це повідомляє Natioanal Geographic Society.

Науковці наголошують, що тварини добре почуваються всередині діючоговулкана, незважаючи на високу температуру і підвищену кислотність середовища.

Через екстремальні умови усередині кратера вулкана Кавачі на півдні Тихого океану вчені могли занурювати туди відеокамеру максимум на одну годину. Під час одного з сеансів на глибині 45 метрів океанологи побачили всередині кратера акул двох видів - бронзову акулу-молот і шовкову, а також ската Hexatrygon bickelli, медузу і декількох риб.

"Великі морські тварини живуть у дуже гарячій воді з високим рівнем кислотності. Залишається тільки з'ясувати, як вони адаптувалися до такого екстремального середовища", - зазначив інженер Бреннан Філліпс, що здійснював зйомку.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Матеріал по темі: Вчені довели, що свині розумніші собак

Нагадаємо, що 22 травня вчені зробили відкриття, що більше 73% морських мікробів виконують подібні з кишковими функції: захисні механізми, обмін речовин, вироблення енергії.