Американські психологи прийшли до висновку, що віра в Бога - це психічний розлад.

Експерти Американської психологічної асоціації дійшли такого висновку в результаті експерименту, який проводили протягом п'яти років, передає medikforum.ru.

Протягом дослідження психологи спостерігали за релігійними людьми, які вірять в Бога і вплив вищої сили на людину.

Так, спостереження показали, що релігійні люди дуже часто страждали від тривожних розладів, параної, галюцинацій і емоційної нестабільності.

Читайте також: Учені Іспанії виявили "улюблений" колір дальтоніків

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

При цьому віруючі з поганим здоров'ям вважали Бога жорстоким, а люди без хвороб називали його добрим.

Свої висновки професор психології доктор Ліліан Ендрюс проілюстрував на прикладі свідків Єгови, які відмовляються від переливань крові навіть у критичних ситуаціях, воліючи радше померти. На думку вченого, такі люди психічно нестабільні і не повинні приймати рішень про лікування себе або своїх рідних.

При цьому, якщо припущення Ендрюса приймуть як нову медичну норму, лікарі отримають право насильно лікувати релігійних фанатиків, які не сприймають сучасних методів медицини з духовних міркувань.