Експерти британської екологічної організації "Protect" розробила новий проект відстеження браконьєрів. На сайті організаціі повідомляють, що для реалізації ідеї носорогів вмонтують камери, передає nplus1.

Новий пристрій складається з пульсометра, камери, GPS-трекера і створений для захисту носорогів в Південній Африці від браконьєрів.

Вбудований під шкіру пульсометр відстежує частоту серцевого ритму, і якщо раптово пульс підвищується, система повідомляє про це оператора в центрі спостереження.

Оператору приходить сигнал разом з координатами GPS-датчика, вбудованого в нашийник тварини. Також він може включити міні-камеру, вбудовану в ріг ссавця.

Читайте також: Маленького африканського носорога виховує овечка

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Якщо відео вказує на наявність браконьєрів, оператор повідомлять охорону парку - і на місце терміново відправляється група затримання. На думку Protect, навіть якщо злочинець вб'є носорога, він не піде без покарання.

Нагадаємо, що носороги часто стають жертвами браконьєрів через свій ріг, якому приписують унікальні лікувальні властивості. У 2014 році браконьєри в Південній Африці вбили більше 1 тисячі 200 носорогів.