NASA опублікувало знімок Землі, що є одним з найкращих фотографій планети. Знімки зроблені космічними апаратами. Кадр опублікований на сайті агентства.

На фото зображено Західну півкулю Землі, а саме Північну та Південну Америку, і навколишні Тихий і Атлантичний океани. В центрі можна помітити бірюзові плями мілководних морів, що омивають ділянки суші в районі Карибського басейну.

Фотографія створена шляхом монтування трьох високоякісних знімків, отриманих з відстані близько 1,5 мільйона кілометрів від планети.

У NASA зазначають, що отримані фотографії, які відображають зміну Землі протягом доби і пір року, будуть доступні для публічного перегляду на спеціально створеному для цього сайті у вересні.

Читайте також: Станція NASA New Horizons долетіла до Плутона

Зазначимо, що апарат DSCOVR (Deep Space Climate Observatory) відправили у космос 12 лютого 2015 за допомогою ракети-носія Falcon 9 з космодрому на мисі Канаверал у Флориді. Він призначений для спостереження за сонячною активністю. З його допомогою можна стежити за сонячним вітром і корональними викидами від світила.

Вчені очікують, що за допомогою DSCOVR можна буде приблизно за годину дізнаватися про зміни в сонячної активності. Апарат є спільним проектом NASA і Національного управління океанічних і атмосферних досліджень міністерства торгівлі США.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще