Британська автокомпанія Jaguar Land Rover оснастила одну зі своїх моделей позашляховика безпілотним літальним апаратом. Авто призначене для працівників Червоного Хреста.

Про це повідомляється на сайті компанії. Дрон встановлять на спеціальну версію Land Rover Discovery.

Часто проведення пошукових і рятувальних робіт ускладнюють особливості ландшафту, яке ускладнює пересування фахівців. Беспілотники можуть допомогти і полегшити орієнтування на місцевості і знайти постраждалих.

На даху Discovery з'явилася ніша для квадрокоптера Align M480L. Коли фахівцям знадобиться допомога з повітря, їм достатньо буде відкрити відсік і дрон злетить для початку трансляції з висоти. Після обльоту зазначених точок на карті безпілотник сам повернеться на базу.

Align M480L може безперервно бути в повітрі 20 хвилин. Він пересувається з максимальною швидкістю в 55 км / год. Дрон здатний підтримувати зв'язок з автомобілем на відстані одного кілометра. Крім камери, на нього можна встановити додаткові акумулятори і датчики. Вантажопідйомність апарат становить 5,5 кілограма.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Позашляховик отримають фахівці австралійського Червоного Хреста в червні 2017 року. Вони будуть його відчувати протягом року. Крім участі в пошуково-рятувальних операціях транспортний засіб також буде використовуватися для розробки нових сценаріїв реагування на екстрені ситуації.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, українські дизайнери розробили концепт бронетранспортера, який зможе підніматися в повітря.