Російська федерація посіла десяте з кінця місце у списку найбільш безпечних для життя країн, складеному міжнародною групою Інституту миру.

У рейтингу Global Peace Index країна опинилася між КНДР і Нігерією, посівши 152-е місце з 162 можливих. Найнебезпечнішою країною визнана Сирія, за нею йдуть Ірак та Афганістан.

Про це повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

До десятки найбільш небезпечних країн також увійшли Південний Судан, Центральна Африканська Республіка, Сомалі, Судан, Демократична Республіка Конго, Пакистан і КНДР. Україна посіла у рейтингу 12-е з кінця місце.

Найбезпечнішою країною визнана Ісландія. На другому місці розташувалася Данія, а на третьому – Австрія.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Читайте також: Київ обігнав Лондон і Лос-Анжелес за красою краєвидів - рейтинг

У першій десятці найбільш безпечних країн виявилися в основному європейські держави. Винятками стали Канада (7-е місце) і Австралія (9-е місце).

США експерти поставили на 94-й рядок рейтингу, а Великобританію – на 39-й. В Латинській Америці найбезпечнішою країною визнана Чилі (29-е місце в глобальному рейтингу), а в Африці – Ботсвана (31-е місце).

Рейтинг Global Peace Index існує з 2007 року. При його складанні враховуються 23 фактора. В их число входять як внутрішні - наприклад, рівень насильства в країні і злочинність, так і зовнішні - міжнародні відносини країни і витрати на військові потреби.